Wie zijn wij

Ruim 40 jaar zijn Harry en Rika partners van elkaar. Zij geven beiden op hun eigen manier invulling aan hun leven. Harry heeft zich voornamelijk georiƫnteerd op het bedrijfsleven als director-of-operations en adviseur. Rika daarentegen heeft zich meer op de sociaal-maatschappelijke kant van het leven gericht.
Samen delen zij passies. Zij houden ervan de natuur in te trekken, bergtochten te maken en gletsjers over te steken. Te fietsen, wandelen, fotograferen en filmen. Tijdens hun regelmatige verblijf in Alaska blijkt dit alles prima in elkaar te passen. Tegelijkertijd maken Harry en Rika zich zorgen over de kwetsbaarheid van de natuur. De visie over het beheer ervan en het opdringen van de mens daarin roepen bij hen heel veel vragen op!

 

Wie is Harry…..
Beste mensen, ik ben een echte baby boomer die na mijn actieve loopbaan als manager eerst bij Fokker en vanaf 1990 bij Hunter Douglas mijn zeer drukke werkzaamheden kortstondig afwisselde met een onderdompeling in verlaten en verstilde natuur of het overmeesteren van de berghellingen die voor mij opnieuw een bewijs waren van stilte en ongereptheid.

Nadat ik als manager ben gestopt heb ik mij bezig gehouden met het actief begeleiden van bedrijven of instanties en ik wissel deze begeleiding af met een langduriger verblijf in de natuur.

Rika en ik zijn via omzwervingen in Alaska beland. Daar vonden wij een wildernis die alle andere ervaringen overtrof. De ervaringen waren zo bijzonder dat wij die in het voorjaar en het najaar gedurende 6 weken ondergaan. Daarna vlieg ik weer terug om mijn altijd drukke werkzaamheden weer op te pakken. Dit immens ongerepte land heeft mij in mijn verblijftijd zoveel energie gegeven dat ik weer als een jonge hond op alle activiteiten kan springen.

Die ongereptheid en die wildernis wil je ook vastleggen en doorgeven aan je familie, je relaties en aan jullie. Dat weergeven doe ik met foto’s die iets van die ervaring weergeven. Ik schrijf er reisverslagen over en publiceer dit jaar zelfs een boek dat onze ervaringen met het “bear watchen” weergeeft.

Reisbeschrijvingen staan op het programma om uitgewerkt te worden. En in mijn dagboeken heb ik ook nog een bundel natuur gedichten die samen met foto’s worden bewerkt voor op de site en ook nog in een boek.

Regelmatig worden wij gevraagd voor presentaties. Deze geven wij opgebouwd uit de films van Rika en de foto series die ik heb gemaakt. Natuurlijk wordt zo’n presentatie vooraf gegaan door een korte beschrijving van de impressies die wij gaan tonen.
Onze website proberen wij zodanig te vullen dat wij jullie een plezierig uur kunnen laten beleven en dat wij jullie het gevoel kunnen geven even met ons weg te dromen. in dat bijzondere gebied en de stilte en de rust voor even voor jezelf te kunnen omarmen.
Veel plezier met de webtocht.

en Rika…….
Na opgroeien, leren en werken in Amsterdam koos ik op mijn 22e om mijn leven te delen met Harry. Na de geboorte van onze zoon besloot ik met mijn baan te stoppen. Naast alle aandacht en zorg voor Jasper stak ik veel energie in vrijwilligerswerk. Tevens startte ik, als voorbereiding op mijn herintreden op de arbeidsmarkt, met een nieuw leertraject.

Bij de start van Jasper in het voortgezet onderwijs, zette ik mijn eerste schreden weer in het bedrijfsleven. Ik heb vervolgens 17 jaar met hart en ziel als Bedrijfsmaatschappelijk Werkster bij een grote Contract Cateraar gewerkt.

In het midden van de negentiger jaren ontstond de interesse voor het filmen. Dit in samenhang met onze reis naar de VS door de grote natuurparken. Pietje Precies als ik ben, wilde ik het filmen beter onder de knie krijgen en werd ik lid van een videoclubs.

Aan het einde van mijn loopbaan als maatschappelijk werker ben ik mij verder op het filmen gaan toeleggen. Ik volgde diverse cursussen en opleidingen zoals:
De Camjo Opleiding (Camera-Journalist) bij Open Studio in Amsterdam, Cursus Documentaires maken, Cursus Reportages maken en editing in Adobe Premiere CS.

Sinds 2005 verblijf ik vanaf april / mei eerst samen met Harry in Alaska gedurende een 6-tal weken. Daarna ga ik alleen verder. Ik reis in onze camper naar een uithoek van Canada of selecteer een bijzonder natuurgebied in Alaska. Het alleen zijn in de ongerepte natuur, genieten van de stilte, maar vooral ook het filmen en interviewen staan dan hoog in het vaandel. In augustus verwelkom ik Harry weer in Anchorage.

Voor de herfst staan onze bezoeken aan Kodiak Island al enige jaren op het programma. Daar worden wij met een Bush Hawk ingevlogen in de wildernis en verblijven wij tussen de grootste beren van de wereld: de Kodiak beren.

Na enige gewenning voel ik mij in de winter ook in Nederland weer thuis. Dan is het nodig tijd voor contact met familie en vrienden en houd ik mij vooral bezig met de editing.

Ook maak ik op verzoek documentaires van bijzondere gebeurtenissen, korte reportages, persoonlijke portretten of produceer ik, in opdracht, beeldverhalen rondom een persoonlijke levensgeschiedenis.

Het camerawerk wordt verricht met de Sony HVR-Z7E en voor het zwaardere veldwerk gebruik ik de kleinere Sony camera HDR-HC1E. Alles in HDV kwaliteit.

Wilt u meer weten, dan kunt u ons contacten via deze website.

2 gedachten over “Wie zijn wij

 1. Suzan van Rosmalen

  Beste meneer en mevrouw Houthuijsen,

  Wauw!!!
  Wat een mooie verhalen en foto’s. Ik raak niet uitgekeken.
  Zeer inspirerend om te lezen hoe jullie intens genieten.

  Wens jullie een hele fijne jaarwisseling en veel reisgenot voor 2012!

  Groeten van Suzan van Rosmalen

 2. Edy en Marjolein Kars

  We hebben elkaar net ontmoet in Alaska, ook wij zijn gek op beren, fijn dat jullie het geduld hebben te wachten op de mooie “beer momenten” , wij hebben het geduld niet en nemen er niet de tijd voor! Ga vootal zo door!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*