Landschappen

Chulitna RiverDaar sta wij dan met onze voeten stijf verankert in de wilde natuur. De statieven met camera’s in de grond gedrukt dwars door de begroeiing heen. Alles om ons heen. 40 kilometer voor, achter en opzij een door eeuwen gevormd natuurlijk landschap van bergen, rivieren, hoogvlaktes, bossen en eeuwige sneeuw. De stilte ademt ongereptheid, de omgeving zuivert de ogen, de ruimte overweldigt het gevoel, de kleuren en landschapslijnen brengen het innerlijk in evenwicht. Daar staan we dan en we laten ons opnemen in het moment van staan, in het moment van de voortbewegende natuur, die door niemand is te stoppen.
Dat gevoel overvalt ons telkens weer als wij in onze Alaska reis zo’n natuurlijk moment meemaken en het landschap ons verovert. Meestal komen die momenten onverwacht. De ochtendstond en het vallen van de avond dragen het meest bij in de landschapvertoningen. Slecht weer met heftige wolkpartijen boven het water laten ons klappertanden, niet alleen van de kou, maar ook van de overweldigende indruk, die de combinatie van weer en landschap achterlaat.

Verveelt dat Alaska toeren nooit? Vragen veel mensen ons. Nee! Is steevast het antwoord. Naast de diversiteit in landschap en de uitgestrektheid van het land (twee derde Europa) zijn het vooral de emotie vullende indrukken die ons innerlijk beïnvloeden en die onze geest zuiveren en vullen met nieuwe kracht.

Daar hebben wij even het gevoel dat wij aan de rand van het paradijs mogen vertoeven en uit mogen kijken op het beloofde land.

Uiteindelijk zullen wij het achterlaten om opnieuw onze ziel en zaligheid te storten in onze westerse wereld, die al zolang dat paradijselijk gebied heeft verlaten.

Het dagelijks leven grijpt je dan weer aan en grijpt weer in op je denken. Soms als je even de beelden terug laat komen ga je voor een moment weer op reis naar die plek waar je voeten 40 kilometer voor je, achter je en opzij aaneengesloten onaangetaste natuur vinden.

NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail
0010 Uitzicht vanaf Homer Bluff naar Kachemak img 0011
0012 Frazer Lake North zwaar weer img 0406
0014 Frazer Lake North zonsondergang img 0459a
0020 Zonsopgang Frazer Lake South img 0551a
0022 Zonsopgang Frazer Lake South img 0608
0024 De mist en wolken onttrekken zich aan het Frazer Lake img 0624
0026 Zonsopgang Deadmans Bay Kodiak IMG_1686
0032 Zwevende bergen in Deadmens Bay Kodiak IMG_4775
0036 Alaska Range met Chulitna River IMG_5218a
0040 Mount Peddleton in de Alaska Range bij Toklat River IMG_5261
0042 Denali Park Road uitmondend in de Mount Mc Kinley IMG_5263a
0044 Wonder Lake Denali park met Mt Mc Kinley op de achtergrond IMG_5315a
0054 Avondlicht op de bergflanken bij High Pass Denali Park IMG_5410a
0056 Uitlopers van de Muldrow Glacier noord van Mount Mc Kinley IMG_5423a
0057 Teklanika River en Denali Mountains  IMG_5448
0072 Gulkana Glacier IMG_0292a
0076 Alaska Range bij Paxon Summit Lake IMG_0301a
0080 Tangle Lake Denali Highway  IMG_0410a
0082 Matanuska Glacier IMG_0492a

1 gedachte op “Landschappen

Reacties zijn gesloten.